Tips voor uw feestje

Een kinderfeestje in de regen

Heeft u een kinderfeestje thuis voor buiten gepland en het gaat op de dag van het feestje toch plotseling regenen? Bij een beetje motregen is dit natuurlijk geen probleem. De kinderen vinden het over het algemeen geen enkel probleem als zij met een beetje regen buiten lopen. Zeker niet wanneer zij met een spannende missie bezig zijn. Dit kan zelfs bijdragen aan een spannende sfeer voor de missie. Wanneer u de envelopjes in gripzakjes of boterhamzakjes verstopt blijft de informatie droog en kunnen de kinderen de missie zonder problemen volbrengen.

Een feestje in de regen

Wordt het onverwacht heel erg slecht weer dan kunt u er ook voor kiezen om na elk envelopje even te schuilen en de kinderen steeds binnen de opdrachten uit de envelopjes op te laten lossen. Dit kan bijvoorbeeld ook wanneer u de missie uitzet in een omgeving waar de kinderen eenvoudig kunnen schuilen, bijvoorbeeld in de buurt van een winkelcentrum. Verstop een envelopje in een bushalte zodat de kinderen droog de opdracht kunnen volbrengen of gebruik een carport als schuilplek. Vaak zijn op de route genoeg plekken te vinden waar de kinderen even kunnen schuilen om de opdrachten te volbrengen.

Regenkleding

Vergeet niet vooraf de kinderen voor te bereiden op een kinderfeestje buiten in de regen. De kinderen vinden eht echt vaak geen enkel probleem, maar het is wel fijn om te weten dat ze zich hierop dienen te kleden. Voor een kinderfeestje in de regen denkt u aan:

 • Draag dichte schoenen. Ook in de zomer kan het natuurlijk regenen en dan is een speurtocht op slippers niet zo heel erg prettig. Wanneer mogelijk, vraag de kinderen om regenlaarsen mee te nemen.
 • Neem een grote paraplu mee waar kinderen tussendoor even onder kunnen schuilen.
 • Vraag de kinderen om een regenjas mee te nemen. Benadruk dat jullie naar buiten gaan. Een sweater is al snel doorweekt en dan krijgen ze het ook nog eens koud. Het is dus wel verstandig om een regenjas mee te nemen.
 • Neem een zaklamp mee. Zeker wanneer het al iets vroeger donker begint te worden is het in de regen wat moeilijker om de aanwijzingen te vinden. Een zaklamp is dan altijd prettig, denk wel aan een zaklamp die tegen een beetje regen kan.
 • Neem een tas mee. Tijdens de route vinden de kinderen de envelopjes met opdrachten. Het is fijn als zij deze kunnen opbergen zodat het allemaal droog blijft. Maar ook de missiemap met opdrachten moeten natuurlijk droog bewaard worden. Wanneer u geen waterdichte tas heeft, doe dan een plastic zak in uw tas zodat u hierin alles kunt bewaren tijdens de route.
 • Paraplu voor de camera. Het klinkt wellicht vreemd, maar tijdens een kinderfeestje wil je vaak toch ook foto's maken. Er zijn speciale paraplu's voor een camera, maar ook een paraplu die niet vastgehouden hoeft te worden. Kijk eens naar hoe u de camera of telefoon droog kunt houden zodat u ook tijdens een kinderfeestje in de regen mooie foto's kunt maken.
 • Verplaatsen kinderfeestje

  Gaat het echt op het laatste moment heel erg stormen, is het uiteraard altijd mogelijk de missie kosteloos te verplaatsen naar een nieuwe datum. Dit kan ook nog op de dag van de missie doorgegeven worden. U kunt immers niet alles voorzien. Mocht u het tijdstip van de missie op de dag zelf willen verplaatsen dient u altijd even contact op te nemen met ons kantoor of in het weekend met uw begeleider. Wij plannen namelijk de begeleiders op de diverse missies in en het is mogelijk dat de begeleider die op uw missie staat ingepland op een later tijdstip niet meer beschikbaar is.

  Klik bovenaan de pagina op een categorie naar keuze voor een overzicht van de kinderfeestjes.


  Bekijk alle tips

  Live begeleiding

  Tijdens het kinderfeestje thuis hebben de kinderen live contact met een geheim agent. Dit kan zowel via telefoon als via e-mail.

  Lees meer

  iPad geschikt

  Onze feestjes voor buiten zijn ook geschikt voor een iPad. Dus een buitenmissie kan echt volledig buiten plaatsvinden.

  Lees meer

  Binnen of buiten

  De binnenfeestjes voor thuis zijn net zo spannend als buiten. Ook bij een feestje binnen kunt u een buitenmoment plannen.

  Lees meer

  Login Form