Kinderfeestje blog
Kinderen juichen vanwege een geslaagd kinderfeestje.

Er is onlangs een misdaad gepleegd, die tot op heden nog niet is opgelost. Lukt het de kinderen om de dader te vinden? En voldoende bewijs te verzamelen zodat de dader opgepakt kan worden? Dat ontdekken de kinderen tijdens een spannende missie voor binnen! De politie heeft al onderzoek verricht naar de misdaad en enkele personen als verdachte aangewezen. Maar wie is nou de dader van de gepleegde misdaad? In het missiedossier zitten alle benodigdheden voor het onderzoek. De kinderen onderzoeken al het bewijsmateriaal en controleren de verklaringen van getuigen en verdachten. Was Merel wel bij de tandarts die dag? En spreekt de getuige wel de waarheid over dat Merel vervolgens in een taxi is gestapt? Of heeft de getuige zelf misschien iets te verbergen?

Onderzoeken van verdachten tijdens een missie

Bewijsmateriaal

Door alle bewijsmaterialen en verklaringen te controleren, ontdekken de kinderen welke persoon liegt en wie een motief heeft voor het plegen van de misdaad. Bij iedere stap in het onderzoek valt er een persoon af die niet de dader kan zijn. Op die manier komen de kinderen uiteindelijk bij één persoon uit die de misdaad moet hebben gepleegd, geen (kloppend) alibi heeft én een motief voor de misdaad.

Kinderen die met handschoenen aan nieuw bewijs onderzoeken tijdens een kinderfeestje

Realistisch onderzoek

Een missie voor binnen voor 10 t/m 13 jaar is realistisch opgezet en spannend voor de kinderen. Om de missie nog leuker te maken, kunnen de kinderen zich helemaal uitleven met het maken van een eigen tijdlijn. Zo krijgen zij beter overzicht in al het bewijs dat zij tegenkomen, en maken zij er een prachtige, visuele weergave van. Je hebt vast weleens in een politieserie indrukwekkende bewijsborden en tijdlijnen voorbij zien komen. Om je een idee te geven van zo’n mooie en indrukwekkende tijdlijn, hebben wij een voorbeeld gemaakt.

Evidence board voor het oplossen van een misdaad tijdens een kinderfeestje

Zo’n bewijsbord ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, maar het is ook nog eens heel makkelijk om te maken! Het geeft daarnaast ook nog eens een voldaan gevoel als je al het bewijs dat je hebt onderzocht op de muur ziet hangen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is bevestigingsmateriaal om de bewijsmaterialen op te plakken en een bol rode wol. Als bevestigingsmateriaal kun je bijvoorbeeld denken aan punaises bij een prikbord, of tape voor op de muur. Onze ervaring is dat schilder tape het beste werkt en de minste kans geeft op eventuele plakresten.

Hebben jullie zelf ook een bewijsbord gemaakt? Stuur ons vooral een foto toe, wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie eigen creaties!


Bekijk alle artikelen

Volg ons op social mediaFacebook logo Twitter logo Instagram logo