Jarig tijdens de feestdagen

Heeft u ook een kind dat tijdens de feestdagen is geboren? Sommige kinderen vinden dit juist heel erg leuk, maar het kan ook erg lastig zijn. Wij hebben een aantal tips uitgeschreven voor een verjaardag tijdens de feestdagen.


Stel het feest uit

Er worden vaak veel feesten gepland tijdens de feestdagen. Hierdoor kan het gebeuren dat de verjaardag een beetje in het water valt. Veel ouders kiezen ervoor om de verjaardag op de “halve verjaardag” te vieren. Sta natuurlijk wel stil bij de geboortedag, maar vier het klein met bijvoorbeeld alleen directe familie. Het echte feest kunt u dan een half jaar later geven. En hoe fijn is het voor de jarige om dan in de zomer, buiten het kinderfeestje te vieren.Informeer gasten tijdig

Wanneer u de verjaardag ook rondom de feestdagen wenst te vieren, houd er dan rekening mee dat mensen vaak op vakantie gaan tijdens de feestdagen. Om er zeker van te zijn dat mensen aanwezig kunnen zijn bij het feest, stuur ze tijdig een aankondiging van de viering. Dan kunnen mensen er rekening mee houden en natuurlijk bij het feest aanwezig zijn. Ook het beste vriendje of vriendinnetje laat je natuurlijk op tijd weten wanneer het kinderfeestje gepland wordt.Gebruik geen kerstthema

Het is misschien verleidelijk om een sneeuwpop-thema te hebben voor het feestje van uw kind, er is tijdens de feestdagen tenslotte genoeg om uit te kiezen in de winkels. Maar het is belangrijk om het feestthema gericht te houden op wat uw kind leuk vindt. Er zijn natuurlijk genoeg thema’s die het hele jaar door geschikt zijn. Zoals bijvoorbeeld een detective of spionnenfeestje.


Opvallende uitnodigingen

Mensen krijgen tijdens de feestdagen veel post dus zorg ervoor dat de uitnodiging voor het kinderfeestje niet verdwaalt in de stapel. Kies geen rood, groen of blauw voor de envelop. Gelukkig zijn onze TOP SECRET uitnodigingen spannend en opvallend. Maar als het lukt, overweeg dan om de uitnodigingen persoonlijk te brengen. Ook hiervan kunt u een apart evenement maken waardoor de jarige zich extra speciaal voelt.


Geen kerstmaaltijd

Laat de jarige zelf kiezen wat hij/zij tijdens de verjaardag wilt eten. Dus geen resten van de kerstmaaltijd tijdens de verjaardag. Als de verjaardag op een daadwerkelijke kerstdag valt, maak de jarige dan die ochtend een speciaal ontbijt om het “goed te maken” dat er tijdens het diner geen verjaardagsmaaltijd is.


Geen combo-cadeaus

Natuurlijk, is het heel makkelijk voor familie en vrienden om een 'twee-voor-één'-cadeau aan uw kind te geven, maar het kan de jarige wat teleurstellen. Vertel iedereen dat u wilt dat ze uw kind twee aparte cadeaus geven: een voor de verjaardag en een voor de kerst. En als we het hebben over inpakken van het cadeau, gebruikt u natuurlijk geen kerstpapier. Zorg dat het verjaardagscadeau opvalt.

Plaats het verjaardagscadeau niet onder de boom. Als de verjaardag op een kerstdag valt, maak dan apart tijd voor het verjaardagscadeau. Doe dit vooral niet tijdens het openmaken van alle kerstcadeaus.


Versier verstandig

Wanneer u in huis veel kerstversieringen heeft, zorg er dan voor dat u een andere ruimte versiert voor de verjaardag. Versier de slaapkamer, badkamer, eetkamer etc.


Maak het allemaal om de jarige

Of u de verjaardag wel of niet tijdens de kerstdagen viert, een verjaardag is de enige dag per jaar dat alles om de jarige draait. Zorg ervoor dat dit moment blijft en de jarige het ook zo voelt.Bekijk hier onze buiten kinderfeestjes voor 7 t/m 10 jaar
Bekijk hier onze binnen kinderfeestjes voor 7 t/m 10 jaar
Bekijk hier onze buiten kinderfeestjes voor 10 t/m 13 jaar
Bekijk hier onze binnen kinderfeestjes voor 10 t/m 13 jaar Bekijk alle blog artikelenLive begeleiding

Tijdens het kinderfeestje thuis hebben de kinderen live contact met een geheim agent. Dit kan zowel via telefoon als via e-mail.

Lees meer

iPad geschikt

Onze feestjes voor buiten zijn ook geschikt voor een iPad. Dus een buitenmissie kan echt volledig buiten plaatsvinden.

Lees meer

Binnen of buiten

De binnenfeestjes voor thuis zijn net zo spannend als buiten. Ook bij een feestje binnen kunt u een buitenmoment plannen.

Lees meer

Login Form