Kinderfeestje blog
Meisjes van 7 en 8 jaar tijdens een speurtocht kinderfeestje

Een goed uitgedachte speurtocht zorgt altijd voor een geslaagd kinderfeestje. Het is een populaire activiteit tijdens een kinderfeestje, maar ook om met de hele klas of sportclub te doen. Maar hoe organiseer je nou eigenlijk een speurtocht? Wij geven de belangrijkste tips.

1. Kies de speurtocht

Het allerbelangrijkste is om goed te kijken naar de kinderen. Wat voor kinderen zijn het en waar liggen hun interesses? Drukke kinderen met een wat kortere spanningsboog, laat u geen hele lange speurtocht lopen waarbij ze veel moeten lezen. Voor kinderen die wat angstig zijn, is een spannende griezeltocht niet de beste optie. Natuurlijk is het ook belangrijk om een thema te kiezen die de jarige heel leuk vindt

2. Kies een tijdstip

U kunt de speurtocht overdag organiseren, of juist ’s avonds in het donker. Stem dit af op het thema dat u heeft gekozen en de leeftijd van de kinderen. Lees via deze link tips voor een kinderfeestje in het donker.

3. Kies een locatie

De locatie is natuurlijk ook afhankelijk van de praktische mogelijkheden. Wat is er in de buurt en is deze plek goed bereikbaar? Als u de optie heeft, is het erg leuk om een locatie te kiezen die goed aansluit op het thema. Op onze tips pagina kunt u lezen over het kiezen van een locatie voor een kinderfeestje. Check natuurlijk wel even of de plek veilig is voor kinderen.

4. De route uitzetten

De route zet u zo kort mogelijk van tevoren uit. Zo is er minder risico dat iemand de aanwijzingen meeneemt of dat er iets wegwaait. Gebruik Google Maps voor een plattegrond van de omgeving en print deze op A4 papier. Maak de plattegrond niet te groot, zeker voor jongere kinderen is een grote plattegrond lastig mee te nemen. Wanneer u gebruikmaakt van een kinderfeestje voor buiten van ons, kunt u de opdrachten buiten het zicht verstoppen en in de buurt van de opdracht de kaart ophangen. Hierdoor is er geen risico dat een voorbijganger de envelop meeneemt. Om te voorkomen dat de kinderen heel lang moeten zoeken, hangt u de kaart niet te ver van de verstopte envelop. Wanneer de kinderen alleen op pad gaan, maak dan foto’s van de locaties waar de enveloppen verstopt zijn. U kunt de kinderen een telefoonnummer geven waar zij een bericht naar mogen sturen voor het opvragen van een hint. Uiteraard kunt u dit tijdens een kinderfeestje van ons aan onze geheim agent overlaten. Verstop bij voorkeur de laatste envelop op de spannendste plek. Dit is bij een spionnenmissie direct een opbouw naar de spannende ontknoping.

5. Taken verdelen

Zorg ervoor dat iedereen tijdens de speurtocht een eigen taak heeft. Hierdoor hebben de kinderen elkaar nodig en kan niemand voorop gaan lopen. Wij hebben in onze missies reeds taakkaarten en een taakoverzicht verwerkt. Hier hoeft u dus niet meer aan te denken.

6. Houd rekening met het weer

Houd rekening met de weersverwachting en vraag de kinderen gepaste kleding aan te trekken bij slecht weer. Wij geven op deze pagina tips. Wordt het wat slechter weer, zorg er dan voor dat de opdrachten niet te ver uit elkaar liggen. Bij het bestellen van een kinderfeestje van Spyctive, kunt u aangeven dat u de weersverwachting nog even wenst af te wachten, maar wel alvast de uitnodigingen wilt ontvangen. U kunt er dan altijd voor kiezen om het kinderfeestje toch naar binnen te verplaatsen en dus een andere missie te ontvangen.

Bekijk alle artikelen

Volg ons op social mediaFacebook logo Twitter logo Instagram logo