Spellen voor scholen

Spannende activiteit voor uw basisschool of buitenschoolse opvang

Misdaadspellen voor kinderen uit groep 3 t/m groep 8. Beschikbaar van maandag t/m zondag 10:00 – 23:30 uur


Misdaadspel voor basisschool of buitenschoolse opvang

Een misdaadspel voor kinderen is spannend en vooral heel uitdagend om te doen. Welk kind wil nu niet als geheim spion een spannende missie volbrengen? De kinderen onderzoeken belangrijk bewijsmateriaal, ontcijferen mysterieuze codeberichten en sporen de verdachte of dader op. Tijdens de missie hebben zij live contact met een échte geheim agent die de kinderen van nieuwe informatie voorziet over de missie of verdachte personen uit de omgeving.

Onze misdaadspellen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijdscategorie 7 t/m 10 jaar en 10 t/m 13 jaar. Een misdaadspel van Spyctive is daarom uitermate geschikt als educatief spel voor groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7 en groep 8.


Misdaadspel voor persoonlijke groei en ontwikkeling van ieder kind

Een spannend misdaadspel is niet alleen een leuke en onvergetelijke ervaring, maar ook nog eens ontzettend leerzaam en een verrijking voor de individuele groei en persoonlijke competenties van ieder kind. De kinderen raken vertrouwd met het anticiperen op nieuwe en onverwachte situaties op een onbekend terrein. Zij ontdekken een nieuwe kant en verborgen kwaliteiten van zichzelf én van andere kinderen binnen hun team. Spelenderwijs leren zij op een effectieve manier samen te werken en te ervaren dat zij gezamenlijk een succes kunnen behalen wanneer ieder kind een andere rol binnen het team vervult. Een misdaadspel van Spyctive vergroot het zelfvertrouwen van een kind als individu en in zijn of haar rol binnen een groep.


Meisje praat in een telefoon tijdens een missie voor scholen
Kinderen ontcijferen een spannend codebericht
Kinderen moeten een aanwijzing volgen tijdens een spel voor een basisschool

Don’t just play a game, be the hero!

De kinderen gaan een uitdaging aan waarvan zij waarschijnlijk nog nooit eerder de kans hebben gekregen: als spion een geheime missie volbrengen. Dit is een spannende ervaring waarbij de kinderen terechtkomen in nieuwe situaties en spelenderwijs ontdekken hoe zij hier als team het beste op kunnen anticiperen. Kinderen raken vertrouwd met onverwachte situaties en het creëren van een succesmoment binnen een team dankzij een goede samenwerking. Voor het volbrengen van de missie worden de kinderen gestimuleerd om, elk op hun eigen niveau, actief mee te denken en invloed te hebben op het volbrengen van de missie. Onze misdaadspellen zijn gericht op de behoeften en mogelijkheden van elk kind, zodat ieder kind een eigen succes behaalt binnen het team. Tijdens de missie wordt de innerlijke kracht van ieder kind versterkt, wat een absoluut hoogtepunt bereikt nadat zij de missie hebben volbracht tijdens een spannende ontknoping. Dankzij het dappere optreden van deze helden is de missie volbracht.


Samen in een team naar een succes toewerken

Om de individuele bijdrage van ieder kind te stimuleren en als team het beste resultaat te behalen, ontvangt ieder kind een eigen taak binnen het team. Op deze manier heeft ieder kind een eigen functie en hebben de kinderen elkaar nodig om samen de missie te volbrengen. Zij bundelen elkaars krachten en leren samen beslissingen te nemen. Tijdens een missie versterken de competenties om effectief samen te werken en leren zij elkaar de ruimte te geven om iedereen uit te laten blinken in zijn of haar individuele taak. De communicatieve vaardigheden worden hierbij geprikkeld waarbij de kinderen tevens ervaren dat je, door ieders krachten te bundelen, samen een groter succes kan behalen én het veel leuker is om dit samen te vieren.


Bijdrage aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van competenties

Onbewust ontwikkelen de kinderen tijdens een misdaadspel op een laagdrempelige manier nieuwe competenties en vaardigheden, wat een positieve bijdrage levert aan hun persoonlijke groei. Zo maken zij kennis met de volgende competenties:

  • Emotionele competenties. De kinderen leren dat zij er mogen zijn, komen in contact met hun gevoelens en krijgen meer vertrouwen in zichzelf en in anderen.
  • Sociale competenties. De kinderen ervaren hoe het voelt om als team een succes te behalen. Ieder kind heeft zijn of haar eigen rol binnen het team waardoor er een snellere verbondenheid ontstaat binnen de groep. Zij leren de ruimte te geven aan iedere functie binnen het team en ieders persoonlijke kwaliteiten. Samenwerken is de sleutel tot het behalen van succes.
  • Cognitieve competenties. De kinderen maken kennis met nieuwe situaties en ontdekkingen, waardoor het begrijpend vermogen en oorzaak-gevolg verder wordt ontwikkeld.
  • Communicatieve competenties. De kinderen maken contact met elkaar, de omgeving en een mysterieuze geheim agent om de missie te volbrengen. Zij leren te luisteren naar elkaar, hun mening of gevoelens onder woorden te brengen en samen beslissingen te nemen.
  • Maatschappelijke competenties. De kinderen maken kennis met maatschappelijke kwesties waarbij bewustzijn wordt gecreëerd over het belang van regels en aanvaardbaar gedrag.

Jongen zoekt onder een bankje naar een aanwijzing
Kinderen uit groep 8 onderzoeken bewijs
Groep 6 is op zoek naar de volgende opdracht in de speurtocht voor scholen

Wat betekent een misdaadspel voor uw basisschool of buitenschoolse opvang?

Onze ervaring is dat ieder kind behoefte heeft aan veiligheid, uitdaging, geborgenheid en ruimte. Door het behalen van de individuele successen en de succesmomenten als team, groeit het zelfvertrouwen en geborgenheid van ieder kind, waardoor zij zich veiliger en vertrouwd kunnen voelen binnen uw basisschool of naschoolse opvang. Een kind dat zich veilig voelt, heeft ook meer energie om te leren en zich te ontwikkelen.


Laat zien hoe betrokken u bent als basisschool of buitenschoolse opvang
Door het organiseren van een spannende en leerzame activiteit voor uw basisschool of naschoolse opvang, toont u een sterke betrokkenheid bij de persoonlijke ontwikkeling en groei in het zelfvertrouwen van de kinderen. Dit is een uiting van respect dat tevens een positief effect heeft op de prestaties van de kinderen binnen uw organisatie.


Geschikt voor kinderen vanaf groep 3

De misdaadspellen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijdscategorie 7 t/m 10 jaar en 10 t/m 13 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie zijn er diverse missies ontwikkeld. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenmissies en zijn er binnen iedere categorie meerdere missies waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u de missie selecteren die het beste past bij uw omgeving en de kinderen van uw basisschool of naschoolse opvang.


Misdaadspel bestellen

Bekijk onze misdaadspellen voor kinderen. Voor meer informatie of vragen, kunt u uiteraard contact opnemen.

Live begeleiding

Tijdens het kinderfeestje thuis hebben de kinderen live contact met een geheim agent. Dit kan zowel via telefoon als via e-mail.

Lees meer

iPad geschikt

Onze feestjes voor buiten zijn ook geschikt voor een iPad. Dus een buitenmissie kan echt volledig buiten plaatsvinden.

Lees meer

Binnen of buiten

De binnenfeestjes voor thuis zijn net zo spannend als buiten. Ook bij een feestje binnen kunt u een buitenmoment plannen.

Lees meer

Login Form